понедельник, 27 апреля 2015 г.

   У Всесвітній день книги та інформації 23 квітня 2015 року відбувся фінал загальноміського конкурсу «Найрозумніший фантазер». Конкурс проводився для 24 п’ятикласників 13 шкіл нашого міста в центральній дитячій бібліотеці «Мальвіна».


Учні взяли участь у фестивалі літературних героїв «Країна мудрої книги». Завзято відповідаючи на цікаві запитання, учасники одержували бали за правильні відповіді.

В конкурсі «Послання улюбленого героя майбутнім читачам» журі окрім знань враховувала ще й костюмований образ літературного персонажу.






Цікавий вибір дитячих уподобань говорить про інтерес як до українського фольклору та літератури, так і до цікавих книг авторів різних народів світу. Своє послання майбутнім читачам декламували Дюймовочка, Буратіно, Ява, Пьєро, Герміона, дівчинка Марійка, Аліса, Барон Мюнхгаузен, Котигорошко, Маша, Киці та багато іншіх героїх. 
Шестеро найрозумніших у 2 турі відповідали на питання різних категорій знань: «Наш край», «Україна», «Народознавство», «Природа», «Література» та «Секрет».


Під час музичних хвилинок перед дітьми та гостями виступали юні таланти. 
Надзвичайно гучно аплодували присутні народному ансамблю кримсько-татарської пісні та танцю «Гузель къырым» (керівник Е. Шабанова), які виконали танець «Хайтарма».


За знання літературних творів та креативне виконання домашнього завдання комісією були визначені переможці конкурсу дитячого читання «Найрозумніший фантазер». Методист управління осіти міста Мелітополя Ірина Миколаївна Савченко від імені конкурсної комісії оголосила імена переможців.
Переможець конкурсу учень 5-г класу ЗОШ № 24 Кирило Гударев («Тореадор Ява») отримав статуетку сови - символ конкурсу та людської мудрості. 


Грамоти за ІІ місце та цінні подарунки одержали Олег Жигир (ЗОШ № 24, 5-г кл.) та Анастасія Зальцзелер (Гімназія №10, 5-б кл.).


Третє місце журі конкурсу цього року вирішило не присвоювати.

Грамотами та книжками місцевої дитячої письменниці Наталі Мацієвської нагороджено також бібліотекарів школи № 24 та гімназії № 10.




Ще 12 учнів одержали заохочувальні призи за виявлені знання та майстерно представлені костюмовані літературні образи.


Комментариев нет:

Отправить комментарий