пятница, 22 апреля 2016 г.

З 1 лютого по 20 квітня 2016 в нашому місті проходив IV загальноміський фестиваль «Найрозумніший фантазер» серед учнів 5-х, 6-х  класів загальноосвітніх шкіл. Організатором конкурсу стала централізована бібліотечна система м. Мелітополя. Співорганізатори: управління освіти Мелітопольської міської ради та  відділ культури Мелітопольської міської ради. 
Конкурс проводився з метою підвищення рівня культурного розвитку дітей через заохочення їх до системного читання найкращої літератури; сприяння створенню належних умов для рівного доступу до джерел інформації незалежно від рівня розвитку дитини, іі інтелектуальних можливостей та місця проживання; підвищення суспільного значення та ролі шкільних та міських бібліотек, що обслуговують дітей, в процесі соціальної адаптації та набуття культурної та інформаційної компетентності.
Найкращі «фантазери» 21 квітня 2016 року були запрошені в гості до Книжкової феї з Черешневого Королівства на літературне свято «Країна мудрої книги», що відбулося 21 квітня в Палаці культури ім. Т. Шевченка.


На ІІ етапі фестивалю всі учасники показували свої знання у конкурсі-естафеті "Свiтова казкова скринька" та в літературному лабіринті "Книжок країна чарівна". А вже на ІІІ етапі бажаючі мали змогу надсилати на нашу електронну пошту відповіді на питання електронного розслідування "Секрети острова скарбів"  та відгуки на улюблену книгу, прийнявши участь в літературній мозаїці «Відкрий для всіх книжковий світ!».


На святі учні 5-6 класів нагороджувались в трьох номінаціях.
  Так за відмінні знання літературних героїв відомих книг в номінації "Ерудиція" переміг учень 5-Б класу гімназії № 19 Леван Габелая. Призерами в цій номінації стали також Євген Глущенко (ЗОШ № 13, 5 кл.), Єлизавета Павлюк (ЗОШ № 24, 5-А кл.), Дмитро Скрипник (ЗОШ № 23, 5-А кл.), Маргарита Шмиголь (гімназія № 10, 5-А кл.), Юлія Загуменна (ЗОШ № 4, 5-А кл.), Ганна Снегир (ЗОШ № 7, 5-Б кл.) та Владислав Бойко (ЗОШ № 7, 6-В кл.). З перемогою їх  вітав та вручав нагороди депутат обласної ради Запорізької області Дем’яненко Євген Миколайович.


У номінації "Допитливість" за добрі знання дитячих книг і невпинне прагнення до перемоги методист управління освіти Савченко Ірина Миколаївна привітала Олену Стрюкову (ЗОШ № 14, 6-А кл.), Владиславу Сороку (ЗОШ № 1, 6-А кл.), Ельмаз Сулейманову  і Катерину Юшкову (ЗОШ № 20, 5-А кл.), Дмитра Кідалова (ЗОШ № 20, 5-Б кл.), Ольгу Блоху (ЗОШ № 8, 5-А кл.) та Владу Здор (НВК № 16, 5-Б кл.).



В номінації "Творчість" за творчі здібності в розкритті книжкових секретів і презентації улюбленого твору нагороди вручала директор централізованої бібліотечної системи Єфименко Інна Сергіївна. Переможцями в ній стали Софія Чала (гімназії № 10, 5-Б кл.),  Ганна Довбня (ЗОШ № 11, 6-А кл.), Роман Петрусь, Ольга Колесник (ЗОШ № 13, 6-Б кл., 6-А) та Денис Копилов (ЗОШ № 11, 5-А кл.).



  Подяки за активну участь у фестивалі та підтримку учасників одержали також шкільні бібліотекарі Раїса Федоренко (Г. № 10), Любов Белан (школа № 11), Світлана Коваленко (школа № 13) та Світлана Сотник (школа № 20).


Святковий настрій учасникам дарували творчі колективи нашого міста:
  • театр  ляльок "Червоні вітрила" (кер. Ганна Леонова) з казковою композицією «Заєць та вовк в бібліотеці»
  • дитячий зразковий ансамбль єврейського танцю "Мааян" (кер. Марина Кучеренко)
  • дитячий клейзмерський ансамбль скрипалів "Штейтеле" (кер. Олег Табанько) з музичною композицією
шоу-театр "Чунга-Чанга" ДК залізничників (кер. Наталія Яценко) з хореографічними композиціями «Тихий година» та «Кульбабка»



театральна студія "Перлинка" ЗОШ № 6 (керівник -  бібліотекар школи Гончаренко В.М.) з театральною  хвилинкою 


караїмський ансамбль "Джамаат" (кер. Юрій Пушкар) з фольклорними піснями.


Комментариев нет:

Отправить комментарий